Friday, September 27, 2013

Ready for...

Ready for...what? I'm absolutely not ready with my new shack. Time has gone elsewhere. I want to participate in the CQWW RTTY this weekend but it will be only very early in the morning and at night. Too many other things to do when it is still light. So, am I ready for RTTY? No, I have to connect everything to the computer and hope that at least I'll get HRD + DM780 to work instantly.

Jaap PA0O was friendly enough to take my PA-beker trophy home when visiting the HF-day in Apeldoorn (tnx Jaap). I was not able to get there as one of the many things to do that day was visiting my mother in the hospital. This year the PA-beker and PACC organisations decided not to send any trophies by post anymore, I think that is not a wise decision as not everyone is able to get their trophy personally. For this I decided not taking part in the QRP section of the PA-beker anymore because there is a risk I win a prize which I probabely never get. So, I will be on low profile taking part not seriously in the normal 100W section which I will never win. I did not yet decide about the PACC contest. If you see the trophy you don't understand why they won't send it as it easily fits in the letterbox and it doens't cost that much to send because it is lightweight.

Well, I hope next post will be about the CQWW RTTY contest...

Klaar voor....wat? Ik ben nog lang niet klaar met de nieuwe shack. Tijd is al ergens anders voor gebruikt. Ik zou graag meedoen aan de CQWW RTTY contest dit weekend maar het zal alleen in de avond en vroeg in de morgen zijn. Te veel dingen te doen overdag als het nog licht is. Dus ben ik  klaar voor RTTY? Nee, ik moet zelfs de radio nog aansluiten op de computer en dan maar hopen dat op z'n minst HRD + DM780 direct werkt.

Jaap PA0O was zo vriendelijk om mijn PA-beker prijs me te nemen toen hij zijn eigen prijs ging halen op de HF-dag afgelopen weekend (bedankt Jaap). Ik kon er niet heen omdat ik buiten heel veel andere dingen die dag ook nog mijn moeder zou opzoeken in het ziekenhuis. Dit jaar hebben de PACC en PA-beker organisaties besloten dat prijzen niet meer verstuurd worden maar moeten worden afgehaald op de HF-dag. Ik denk dat het niet zo een wijze beslissing is omdat niet iedereen in staat is om de prijs persoonlijk af te halen. Aleen hier om heb ik besloten niet meer deel te nemen aan de PA-beker in de QRP sectie, puur omdat ik dan grote kans heb een prijs te winnen die ik misschien niet krijg. Ik zal meedoen in de 100W sectie en heel rustig aan doen, winnen doe ik toch al niet. M.b.t. de PACC contest weet ik nog niet wat ik doe. Maar misschien ga ik niet zo heel erg meer m'n best doen. Als je de prijs ziet snap je niet waarom deze niet verstuurd kan worden, het kost bijna niks aan porto, het ding weegt niets en past door de brievenbus.

Hopelijk gaat het volgend schrijven over de CQWW RTTY contest...

9 comments:

 1. Hallo Bas,
  Je reactie omtrent het ophalen van prijzen op de HF-dag is zeer begrijpelijk.
  Ik zou zo ook reageren. Maar goed laat het je radiohobby niet bederven.
  Succes met de RTTY contest.
  73 Hans, PE1BVQ

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallo Hans, ja er waren er meer die zo reageerden. Ik snap ook wel dat het allemaal veel tijd en moeite kost om zoiets te versturen. Maar gezien de aard van de prijs had het best mogelijk geweest. Daarbij komt dat ik helemaal niet zit te wachten op zo een prijs. Een (digitaal) certificaat vind ik ook prima, het gaat tenslotte op de prestatie en niet om de prijs. Misschien dat ik betreft QRP deelname nog anders over denk als de PA-beker weer in aantocht is. 73, Bas - See more at: http://pe4bas.blogspot.nl/2013/09/ready-for.html?showComment=1380520771618#c3274760241570416975

   Delete
 2. Hallo Bas, alweer een RTTY contest? Afijn, succes gewenst. Ik zit sowieso weinig achter de set in het weekend. 73 Paul

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallo Paul, de CQWW DX RTTY is maar 1x in het jaar hoor? Ik heb ook maar weinig achter de set gezeten hoor. Alleen 's ochtends heel vroeg en 's avonds heel laat. 73, Bas

   Delete
 3. Je bent van harte welkom bij ons clubje met de pacc Bas.
  Wat betreft dat dat ze de prijzen niet meer opsturen vind ik ronduit belachelijk.
  Straks zijn ze de eerste ter wereld die een contest organiseren maar waar je geen prijs mee kunt verdienen...Dit zou de volgende stap wel kunnen zijn.

  Ik heb voor het eerst afgelopen weekend een paar rtty verbindingen gemaakt. Vrijdag heb ik alles geïnstalleerd en geprobeerd aan de loop te maken. Werk met mmtty en n1mm. Heb alleen zaterdag avond wat gedaan en zondag. Zondag heb ik wat cq gegeven en dat ging redelijk goed hi..

  Peter 4ps - See more at: http://pe4bas.blogspot.nl/2013/09/ready-for.html?showComment=1380527913635#c8161933242130852838

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallo Peter, ik las ergens op het forum dat je aardig wat QSO's gemaakt hebt. Goed gedaan...

   73, Bas

   Delete
 4. Hoi Bas,Ik vind het ook erg erg dat ze ons willen dwingen naar de HF dag te gaan.Ook heb ik vernomen dat er misschien voor de toekomst helemaal geen bekers meer te behalen zijn.Ik heb een email gestuurd met mijn mening daarover,maar niks op terug gehad nog.
  Men is erg blij dat de Nederlandse deelname gelijk blijft aan de jaar er voor.Als men zulke geintjes gaat uithalen gaat het zeker terug lopen.Ik denk dat om helemaal te stoppen met de PACC.Een vereniging als de VERON,die zoveel geld bezit wat van ons leden is....en niet een kleine 100 euro per jaar wil opbrengen voor het versturen..ik vind het heel erg.
  Ik doe ieder jaar mee aan de VRZA Marathon.Soms sta ik in de TOP 3 van 4 verschillende catagorien...en zonder gezeur sturen ze dan 4 bekers op!!!En ik weet zeker dat de VRZA niet zoveel opgepropt geld heeft dan de VERON.

  Kan me er aardig kwaad om maken.

  Vond het wel jammer dat ik niet naar de HF-dag kon komen.Had wel even heen gewilt,maar zelf geen rijbewijs hebbend...ben je op anderen aangewezen.En die ik had gevraagt waren allemaal bezet die dag.Randy,K5ZD,had bij uitreiking van mijn beker voor de PACC nog vermeld dat hij met regelmaat in mijn log stond!!
  Afgelopen weekend ook weer 2x hi.

  73's Bernard

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallo Bernard, ik heb Randy ook nog gewerkt op 20m geloof ik. Wat gebeurd er nu met jouw prijs dan? Ik vind het ook echt te belachelijk voor woorden dat het niet opgestuurd kan worden. Maar goed ik zit niet in de organisatie en wil dat ook niet, de beste stuurlui staan aan wal zeggen ze dan. Ik ben nog nooit op de HF-dag geweest en ook niet op andere activiteiten. Ik vind het maandelijks bezoeken van de VERON afdeling al een aanslag op mijn spaarzame tijd, het is dat ik m'n QSL kaarten wil ophalen en versturen en af en toe een goede lezing wil bijwonen. Zit dan liever een keer voor de radio in plaats helemaal naar Apeldoorn af te reizen. Misschien dat het clubgevoel er bij de "jongere" leden zoals wij er wat uit is? Of misschien moeten we volgend jaar met z'n tweeën heen Bernard. Dat hebben we in het verleden ook wel gedaan, naar Limburg en naar Den Helder. Alleen kan ik van te voren niet altijd zien of ik er tijd voor heb. Wat betreft de PACC, ik zou nog altijd wel een keer de SO LOW SSB willen winnen. Maar gezien mijn antenne omstandigheden gaat dat voorlopig nog niet lukken. Weet nog niet wat ik doe, ik heb ook een uitnodiging al jaren van PI4H contestgroep. Het probleem is alleen dat het in een contestgroep meer is dan alleen even radio aansluiten en contest werken. De dag (of weken) ervoor ben je al met antenne's bezig en de dag erna is het opruimen. Dat kost me dan weer te veel vrije dagen. Ja ja, het is een hobby hoor. 73, Bas

   Delete
 5. Hoi Bas,
  Onze bekers voor onze afdeling zijn opgehaald door Thomas,PA1M.Hij is wel heen geweest..iets wat ik ook niet wist.Er stonden 6 bekers voor ons klaar,hi.
  Denk dat ze het verplichten willen omdat de HF-dag niet echt goed wordt bezocht?Maar is ook niet iets speciaals in mijn ogen.Had wel leuk gevonden de lezing van Ronald te horen/zien,PA3EWP.Maar dat had ik vast niet gehoort omdat het zo laat op de dag was.
  Als ze nu de uitreiking op de Dag vd Amateur doen...weet ik zeker dat er veel meer animo is.Is ook veel interessanter om heen te gaan,omdat er ook een leuke grote markt bij zit.
  De eerste plek in SO LOW SSB zal wel erg moeilijk worden denk ik.degene die winnen hebben vaak wel wat betere antenne's en/of beter prop omdat die vaak in het zuiden des lands zitten.Ben er wel trots op dit jaar,na 2x 3de...1 x 2de nu de 1ste plek te hebben in de Novice.En als je kijkt hoeveel tijd ik niet aan de PACC heb besteed,kan het nog beter.Alleen is dat voor ons haast onmogelijk.De CQ WPX RTTY zorgt er voor dat de 40M tot over de 7.100 vol zit met RTTY stations...dus weinig te beleven voor ons dan.Daarom ga ik dan ook in de CQ WPX bezig.
  Met een contest station meedoen aan een contest is misschien wel leuk,maar niet mijn ding.Als je zelf mee doet heb je eer aan jezelf.De QSO's en QSL's zijn voor jou...en de plek die je hebt bereikt is ook door jou zelf bereikt.Maar dat is mijn mening,hi...veel PDers doen ook met conteste stations mee in grote contesten.
  Ik probeer voor de PACC een kleine mastje voor mijzelf te hebben.Zodat ik de FB33,3elm,kan gebruiken in de PACC.Scheelt toch wat he.En voor 40M wil ik kijken of ik misschien wel een full size Loop neer hang.Hoop dat ik dan weer van het vakantie huisje gebruik mag maken he.De qrm niveau is daar veel lager dan hier en daar heb ik de ruimte voor antenne's.

  73's Bernard

  ReplyDelete

Thanks for your comment. Bedankt voor je reactie. 73, Bas