Sunday, December 9, 2012

Another ARRL 10m contest day

Well, it has been not as dramatic as the results in the 2010 ARRL 10m contest. But with only 11 QSOs it came close. I didn't have much time today. Only 8 minutes in the morning in which I made 2 QSO's with EA8, signals were great and I think if I would be able to spend more time the score could have been better. I listened in the afternoon with 1 QSO again with EA8 as result. After that I only heard noise. Finally I changed bands to hear some voices, I felt lonely with all this noise from the speaker. I heard Ian 2E0IZP calling on 40m and made a short QSQ as I had to stop since I caused TVI. I recently changed the Digitenne TV antenna again and although TV is clear now I think there s a broadband amplifier built in unfortenately. Another problem I have to investigate.

Het was nog net niet zo dramatisch als dit contest in 2010 maar het zat er wel dicht bij. Ik had vandaag niet zo veel tijd. 8 minuten in de morgen met als resultaat 2 QSO's met EA8, signalen waren zeer goed en ik denk dat ik en hogere score had kunnen halen als ik wat meer tijd had gehad. In de middag luisterde ik met 1 QSO weer met EA8 als resultaat. Daarna hoorde ik alleen nog maar ruis. Uiteindelijk ben ik maar van band veranderd, ik voelde me eenzaam met alleen ruis uit de luidspreker. Ik hoorde Ian 2E0IZP roepen en heb nog even een kort QSO met hem gemaakt. Helaas moest ik snel stoppen want ik veroorzaakte TVI. Ik heb kortgeleden de digitenne TV antenne weer vervangen en ondanks dat het beeld nu goed is zit er waarschijnlijk een breedband versterker in deze antenne. Weer een probleem dat opgelost moet worden.

11 comments:

 1. 10 was tough but the last 4 hours here made it worth while. But, not call contests can be easy :)

  Wondering now what next year will be like since 10 was far less productive this year. A few contacts are better than none.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi Phil, thanks for the re-tweet ;-). This was really a difficult one. I wonder if the solarcycle peak was last year? Only time will tell. 73, Bas

   Delete
 2. Hallo Bas,

  Ook ik vond het enorm tegenvallen. Ik heb geluisterd einde van de ochtend en begin van de middag. De activiteiten vielen enorm tegen, zelfs jou niet gehoord hi.

  73 de Hans,PE1BVQ.

  ReplyDelete
  Replies
  1. In theorie zou je me hebben kunnen horen op backscatter. D.w.z. als ik een richtantenne had gehad. Ik heb 's middags helemaal geen signalen meer gehoord. 's Ochtends was ik gewoon net te laat denk ik. Signalen uit EA8 waren hier S9.
   Toch was er wel wat te werken, PA0O zit hier niet zo ver vandaan en werkte wel ZL, ZS en JA. 73, Bas

   Delete
 3. Moi Bas,

  Reinder heeft zaterdag middag een 19qso's gewerkt. Zondag was ik er tegen 10uur en om 10:30 begonnen met zoeken en af en toe cq geven in cw. Dit was mijn eerste 10m contest maar viel me erg tegen. Ben om 15:45 zondag middag gestopt. Feike en ik hebben het lekker rustig aan gedaan. Was erg gezellig. We hadden gister ook een kleine eindtrapje erachter.
  Ik heb o.a. VK,VU stuk of wat PY en PJ2 en nog wat exotische landjes. Totaal wat we hebben gewerkt zijn 76 stuks. Hopelijk gaat het volgend jaar beter. Ik heb jou wel gemist trouwens en je stond ook niet bij ons in de log zag ik.

  We zaten onder de call pi4h..

  Peter

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallo Peter, heb jullie niet gehoord helaas. Waren jullie alleen CW? Was QRV in SSB. CW wel beluisterd, maar hoorde helemaal niets die kant van de band. Jammer dat we elkaar niet gewerkt hebben. Heb zondag middag nog diverse malen de callgever aangezet en hier en daar even een kwartiertje CQ gegeven. Maar het enige wat terug kwam was ruis. Toch mooi 76 QSO's. De condities haalde het bij lange na niet met vorig jaar. 73, Bas

   Delete
  2. Ik heb zondag zowel in ssb als in cw gezeten. Maar heb alleen in ssb gezocht. De meeste PY stations heb ik gewerkt in ssb volgens mij. We zullen het volgend jaar weer zien.

   Heb hier ook problemen gehad met de achterbuurman zijn digitenne. Rommelpot is het voor ons zendamateurs. Die had dus ook een andere antenne erbij gekregen met een breedband versterker erin. Ik zat op 2m met een paar honderd watt toen hij me belde. Ben naar hem toe geweest en we hebben besloten zijn kleine antennetje die op de zolder te plaatsen i.p.v die breedband versterker. Daarmee was de probleem opgelost gelukkig.

   Ben niet zo'n qrp man zoals je weet:-)

   Peter

   Delete
 4. Hoi Bas, mijn buurman had ooit ook Digitenne, en daar stoorde ik ook op. Nu heeft ie kabel van KPN en heeft geen last meer van mij.
  Ik hoorde op niet ook niet veel op 10 m gisteren, een Spaans station. De super propagaties op 10 lijken een beetje over nu. 73 Paul

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallo Paul, ja digitenne is een beetje gevoelig soms. Met de vorige antenne had ik geen problemen maar die gaf opeens geen signaal meer. Denk dat de versterker kapot is gegaan. Dit is een nieuw type antenne en hiermee heb ik wel weer last. Ik moet eens even kijken hoe ik het oplos, anders word het QRP werken. Ik heb zo het vermoeden dat we de het toppunt van zonnecyclus vorig jaar gehad hebben. Alleen de tijd zal het leren. In iedergeval zijn de 10m band condities bij lange na niet zoals vorig jaar en dat geeft wel te denken. 73, Bas

   Delete
 5. Bas, ik had het een beetje voelen komen. Een flux die onder de 100 duikt en geen spots USA-EU... Ik heb dus een weekend 'family guy' gespeeld. Af en toe eens een oogje op de online cluster maar alweer quasi geen EU-DX spots dus ik had ook niet het gevoel dat ik iets miste.

  Vorig jaar eind september tot half november waren SUPER - dat herinneren we ons allemaal HI, en tot eind december viel er ook elke dag wat flink DX te werken maar sindsdien hebben we dacht ik toch niet meer zo'n periode gehad.

  Zou het er echt al opzitten voor Cycle 24? Of komt er nog een Grande Finale voor Ten Meters (en ook 12!)???

  73 de Franki ON5ZO

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallo Franki, ik doe sinds een paar jaar dit 10m ARRL contest. De eerste keer dat ik meedeet heb ik gelijk de eerste plaats behaald in Nederland incl. mooi certificaat. Sindsdien moet ik gewoon meedoen. Vind het gewoon een uitdaging om ook zonder goede condities mooie DX te maken. En het was echt wel mogelijk. Maar voor echt grote aantallen moet het propagatieweer echt beter zijn. Vorig jaar was een genot. Hopelijk is er nog een grande finale betreft propagatie. Ik heb zo mijn twijfels. 73, Bas

   Delete

Thanks for your comment. Bedankt voor je reactie. 73, Bas