Sunday, August 28, 2011

Wat ging er fout bij de zendmasten?

Translated: What went wrong at the antenna towers. A Dutch news video not really exposing what went wrong but it is a nice video though. Unfortenately only in Dutch.


Deze reportage geeft er niet echt een antwoord op maar het is wel een leuke reportage en dat is ook wat waard.


Thanks to PE5TS who directed me to this video.

5 comments:

 1. Bas,

  Deze rapportage was mij na een paar dagen al bekend.
  Een stukje journalistiek van het goedkope soort.

  ReplyDelete
 2. Hallo Bas, Wat een leuk filmpje. In het laatste shot heeft Jan Willem doorsnede van de Coax kabel in zijn hand. Deze kabel met lucht isolatie werd gebruikt om het signaal van de TV-zenders naar de antennes boven in de mast te brengen. Aad PA0YA (SK) vertelde mij dat de kabel over de gehele lengte om de 30 cm gebeugeld was.
  bedankt voor het plaatsen van het filmpje.
  73, Bert

  ReplyDelete
 3. @Tjeerd, ja het is geen nieuw filmpje maar ik had hem nog niet gezien. Kan wel goedkoop zijn, maar ik vond het wel leuk. Het hoeft van mij niet altijd zo moeilijk te zijn. Mag ook wel met en knipoog ;-)

  @Bert, ik kan mij herinneren dat wij ook zo een stukje coax ergens in een lokaal op de MTS hadden liggen. Dat was ook nog een stukje langer. Had altijd gedacht dat er olie doorheen ging voor de koeling van de zender of zo? Toen was ik nog geen zendamateur hoor.

  73, Bas

  ReplyDelete
 4. Hallo Bas, leuk filmpje, ja en dan denken de journalisten altijd dat we 27 MC-ers zijn... hoor ik ook altijd. ;-) 73 Paul

  ReplyDelete
 5. Hallo Paul,

  Nog erger, bij mij willen ze altijd een plaatje aanvragen ;-)
  Het radioamateurisme zoals wij bedrijven is gewoon niet zo bekend. Het is ook geen hobby dat de "massa" over het algemeen doet. 73, Bas

  ReplyDelete

Thanks for your comment. Bedankt voor je reactie. 73, Bas