Thursday, March 10, 2011

Sked with PC4T on 80mI finally had a sked with Paul PC4T to test the difference between the FT817/FT450 modulation. Since Paul wrote in his blog a few weeks ago that he had the idea that a QSO with the FT817 was better to understand then with the same power and his FT450. For some time we tried to arrange a sked and now finally we both had time to do it. Luckily we could hear each other quite clearly. Paul did write something in his blog here including the video I made. He made a video of my signal/modulation as well. Notice there is almost no difference between my signal between 4W and 100W. Unfortenately everything is in Dutch, not really international. But probabely good enough to understand. 


Eindelijk had ik afgelopen Dinsdagavond een sked met Paul PC4T om zijn modulatie eens te vergelijken tussen de FT817/FT450. Paul schreef een aantal weken geleden dat hij met de FT817 een stuk vlotter een QSO maakte als met zijn FT450 met hetzelfde vermogen en dacht dat het alleen aan zijn modulatie kon liggen. Sinds die tijd hadden we al plannen voor een sked, maar nu hadden we er pas tijd voor. Gelukkig konden we elkaar aardig goed verstaan.  Paul schreef wat in zijn blog hierover inclusief een video. Hij maakte van mijn signaal/modulatie ook een video. Merk op dat er haast geen verschil zit tussen mijn signaal tussen 4W en 100W.

5 comments:

 1. Hallo Bas, grappig dat er bijna geen verschil is te horen. Zodra een QRO signaal 9+10 of meer binnen komt dan is het makkelijk QRP te werken, dat blijkt maar weer. Als ik een station hoor met S9 of meer op de FT817 en ze werken 100 watt dan zijn vrijwel met 5 watt altijd te werken. 73 Paul

  ReplyDelete
 2. Heel leuk experiment. De filmpjes maken het helemaal. Grappig om te zien dat er inderdaad maar weinig verschil is tussen 100 en een paar Watt. Die IF-shift op de FT817 is mijn favoriete knop voor SSB.

  ReplyDelete
 3. Na een paar keer het filmpje bekeken te hebben valt het me ook bij Paul op hoe veel beter mijn modulatie klikt op de FT817.......
  73, Bas

  ReplyDelete
 4. Klopt helemaal Bas!
  Ik denk dat Paul de 450 op een lage waarde qua AGC heeft staan, goed voor CW en datamodes, maar dat geeft een nogal onrustige SSB ontvangst.
  De 817 klinkt een stuk rustiger, staat op AGCslow zo te horen.

  73, Kees

  ReplyDelete

Thanks for your comment. Bedankt voor je reactie. 73, Bas