Sunday, March 6, 2011

ARRL DX SSB contest 15m only

Well, I remember the ARRL-DX SSB was my first contest ever on the amateur bands in 2006. If you're looking for the WAS certificate, this is the chance to work all states I think. Anyway it would be nice if I had more time to participate. But since my XYL feels a little ill, I was responsible for our little girl. So, when she took a nap in the afternoon I had a whole hour to play radio. 26 QSOs was the result. I found a lot of the contest stations were the same as I talked to in 2006. The QSOs were made on 15m only between 12:30 and 13:30 UTC. I've been looking on 20m a couple of times but couldn't hear a single station from the US or Canada. 10m the same, although I did read reports from some had good results on that band, it was dead here. So, I sticked to 15 and have to say it was a long time ago that I heard the 15m band as crowded as this afternoon.


Ik kan me goed herinneren dat de ARRL-DX SSB contest het eerste contest op de amateurbanden was waar ik meedeed in 2006. Ik denk dat als je gaat voor het WAS certificaat dit de uitgelezen kans is om die te halen. Maar goed, had ik maar wat meer tijd. De XYL voelde zich ziek en bleef op bed. Ik moest dus op onze dochter passen. Maar toen die even een middagdutje deed had ik even een uurtje voor de radio. ik maakte tussen 12:30 en 13:30 UTC 26 QSO's op de 15m band. Veel van de gewerkte stations had ik ook al in 2006 gewerkt zag ik in mijn log. Gek genoeg hoorde ik geen enkel Amerikaans of Canadees station op 20m op die tijd en ook de 10m band was hier dood. De 15m was overigens behoorlijk druk, dat is al jaren geleden dat ik het zo hoorde vanmiddag.

3 comments:

 1. Hallo Bas, het gezinsleven maakt contesten een stuk moeilijker. Ik hoop dat je XYL weer wat opgeknapt is. Ik had verjaardagen, zoals veel in weekends. Ook gezellig maar dan wordt contesten lastig om echt mee te doen. Het viel me op dat ik alleen maar QRO hoorde. Veel 1 kilowatt stations. Of toch zeker een paar honderd watt. Het viel me op dat ik toch nog werd gehoord met 5 watt.

  Heb je vanavond tijd voor een SSB sked op 80 meter om 22.00 locale tijd? Ik hoor het wel.

  73 Paul

  ReplyDelete
 2. Hallo Paul,

  Houd 10m in de gaten vandaag. De MUF is nu al 24,5 MHz...helaas kreeg ik de set niet getuned vanochtend, de autotuner reageert niet op 5W. En de WELZ SWR meter is niet goed, denk dat ik een miskoop gedaan heb. Mijn XYL is wel iets opgeknapt gelukkig. Ja verjaardagen is iets waar ik ook niet onderuit kan. Gisteren nog een buurtstation geholpen met HRD op de computer werkende te maken (PD0FF) dus weer een avond weg. Maar geeft niet. Ik vind het knap dat je er nog doorkwam met die 5W, zo zie je maar dat 1KW echt niet nodig is.

  Vanavond is prima op 80m 22:00 lokale tijd. Ik zal je een e-mail sturen met de frequentie. En misschien kunnen we even een chat opzetten (facebook?). Want een schone freq. bij mij hoeft nog niet bij jou zo te zijn. Ik maak er ook even een filmpje van zodat je dan evt. het verschil in modulatie tussen de FT817/FT450 kan horen. Als we elkaar kunnen horen tenminste.

  73, Bas

  ReplyDelete
 3. Hallo Bas, wat mij betreft is 3705 redelijk vrij op dit moment. 21.50 73 Paul

  ReplyDelete

Thanks for your comment. Bedankt voor je reactie. 73, Bas