Sunday, October 18, 2009

De jacht op TY1MS

Na afgelopen week elke vrije minuut overdag tussen de middag geluisterd te hebben. En elke avond het DX cluster in de gaten te houden, heb ik eindelijk na veel luisteren waarschijnlijk TY1MS gewerkt op 17m. Waarschijnlijk, jazeker want net toen ze voor me terug kwamen had ik last van een ontzettend sterke splatter. En het signaal was al heel erg zwak, ongeveer 3/1 met QSB en meer in de ruis dan er boven. Maar ik kon over het algemeen 80% van ze verstaan en dat was al meer dan ik de hele week van ze ontvangen had. Helaas kan ik het nog niet checken op het online log want die updaten ze niet vanwege zeg maar een logistiek probleem, de dichtstbijzijnde internet verbinding zit 17 km verderop. We gaan in de komende 2 weken gewoon verder met jagen, want ze zitten nog tot 31 Oktober in Benin. Wie weet kan ik ze op een andere band ook nog ontvangen? Waar een wil is, is een weg.

After a long week of listening all my spare time, and checking for them on the DX cluster I finally heard and probabely worked TY1MS on 17m. Unfortenatly just when they came back for me I got a huge spatter signal on their frequency. They where very weak 3/1 in the QSB and more noise then voice. But at a certain moment I could understand about 80% and that was more then I received from them in a whole week. I cannot check the log if I made it as they don't update. It's a matter of distance, the nearest internet access is 17 km away. I will continue the hunt for them in the next two weeks as they are in Benin till 31 Oktober. Hopefully I can work them on another band as well just to be certain.

4 comments:

 1. Hoi Bas, dat is mooi, met SSB of PSK31? 73, Paul

  ReplyDelete
 2. Hallo Paul, met SSB. In PSK31 zijn ze niet aanwezig, wel met WSPR. RTTY zouden ze wel doen, maar heb ik ze nog niet in gezien. Het heeft me erg veel moeite gekost om dit QSO te maken. Ik heb er hoofdpijn van overgehouden ;-)
  Maar de voldoening is dan ook des te groter. Nou maar hopen dat ze de call goed opgenomen hebben, ik kon maar een gedeelte retour nemen.

  ReplyDelete
 3. Gefeliciteerd want je staat 2x in het log.

  Groet Ad PA8AD

  ReplyDelete
 4. Hallo Ad, ik zie dat het log nu op de site staat. Even gechecked en ja hoor. Geweldig, ga zo snel mogelijk de QSL aanvragen. Geweldige expeditie want ondanks dat de QSO's moeilijk gingen hadden jullie het geduld om soms 4-5x te vragen wat de call was. Dat noem ik nog eens ham spirit. 73 en keep doing the good work ! Bas

  ReplyDelete

Thanks for your comment. Bedankt voor je reactie. 73, Bas