Wednesday, September 10, 2014

Ballonfoxhunt 2014 prediction

The yearly event is there again this Sunday 14th of September around 11 UTC. The (inter)national dutch balloonfoxhunt. More can be read on their website:

http://www.ballonvossenjacht.nl/

Most interesting for the hunters is were the ballon will fly. So I found a nice website that predicts the path of the balloon.

http://predict.habhub.org/

Based on the data from last year I made a prediction with this site and am very curious how close it get with the real flight Sunday.

You can read a nice story from last years foxhunt winner here:

http://www.sapadappa.nl/bvj2013.htm

Berrie PB4PT and his team used some weather models to predict the flight and came very close.


Het jaarlijkse ballon vossenjagen is er weer komende zondag 14 september rond 13:00 uur lokale tijd. Zie hierboven voor de website. Ik vond op internet een leuke voorspellingssite en gebaseerd op de data van vorig jaar maakte ik een kleine voorspelling. Ik ben benieuwd hoe dicht dit bij de echte vlucht komt. Een leuk verhaal van de winnaars van vorig jaar is te lezen op de site van Berrie PB4PT. Zijn team maakte ook gebruik van voorspellingen doormiddel van een weer model site.Other links on my blog regarding this subject:

http://pe4bas.blogspot.nl/2010/09/dutch-balloon-foxhunt-this-weekend.html
http://pe4bas.blogspot.nl/2010/09/qso-via-balloon-transponder.html
http://pe4bas.blogspot.nl/2011/09/balloon-foxhunt-2011.html 
http://pe4bas.blogspot.nl/2012/09/yearly-balloonfoxhunt-uhfvhf.html
http://pe4bas.blogspot.nl/2013/09/balloonfoxhunt-2013.html


2 comments:

Hans said...

Hallo Bas, leuk die voorspellingsberekening. Ik denk dat ik dan maar zondag richting Dordrecht rij hi. Je weet het maar nooit. Net als de afgelopen jaren zal ik proberen om over de transponder te werken. Misschien, als hij naar het noorden gaat, kunnen we elkaar nog horen/werken. 73 Hans, PE1BVQ

PE4BAS, Bas said...

Hallo Hans, zoals het nu lijkt gaat hij niet naar het noorden. Aan de andere kant hoef ik op zo een afstand geen richtantenne te hebben. De hoek is dan zo laag dat het met een vertical ook wel zou kunnen lukken. Ik kan 45W op 2m maken met de Icom. We gaan het gewoon proberen. 73, Bas