Sunday, March 23, 2014

QRP RTTY contest, not a big success

After 2 hours of calling CQ on 40m RTTY with 5W QRP I only made 4 QSOs. So this contest was really not a big success. I expected it would not be crowded, but this was not really interesting at all. Well you can't have it all and at least I tried. I heard UT3N as only other QRP RTTY station calling several times but he was not able to pick me out of the noise, he probabely has a very noisy location. Anneli was with me in the shack and asked if she could turn the tuning knobs on the radio. Of course I don't like that much. So I gave her a own radio. She liked it a lot although I had no antenna connected. I didn't have much hobby fun today but at least she did ;-)

Na 2 uur CQ roepen op 40m RTTY met 5W QRP maakte ik maar 4 QSO's. Dus deze contest was niet echt een groot succes. Nou verwacht ik niet dat de band druk zou zijn, maar dit was echt niet interessant zo. Nou ja, je kunt ook niet altijd alles hebben ik heb het tenminste geprobeerd. Ik hoorde UT3N als enige andere QRP RTTY station roepen maar hij kon me niet uit de ruis halen. Blijkbaar woont hij op een locatie met veel QRM. Anneli was bij me in de shack en vroeg op gegeven moment of ze aan de knopjes van de radio(s) mocht draaien. Nou heb ik dat liever niet dus heb ik haar maar een andere radio gegeven. Ze vond het natuurlijk fantastisch ondanks dat de radio niet aangesloten was op een antenne. Ik heb niet veel hobby plezier gehad vandaag, maar gelukkig zij wel ;-)

8 comments:

 1. Good evening Bas, we all have had those types of contests in the past.
  Mike

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hello Mike, it defenitely isn't a populair contest I think. 73, Bas

   Delete
 2. Hallo Bas, jammer dat de contest zo tegenviel. Komt dat door dat het animo voor RTTY terugloopt of heeft het andere oorzaken. Aan je apparatuur e.d. kan het niet aan liggen.
  Leuk dat Anneli geïnteresserd is in radio's. Kijk maar uit, straks moet je de shack nog met haar delen hi, maar ik denk dat jij dat niet onprettig zal vinden.
  73 Hans, PE1BVQ.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallo Hans, ik denk dat men het nut van QRP RTTY niet echt ziet. En eerlijk gezegd ik ook niet. Er was gewoon te weinig interesse. Anneli is dol op computer spelletjes. Dus misschien dat contesten over een paar jaar wat is. Ze mag eerst meedoen onder toezicht als ze dat leuk zou vinden. 73, Bas

   Delete
 3. Hi Bas. You won the contest of parenthood having that little doll.

  ReplyDelete
 4. Leuke dochter BAS

  Misschien een speciale klasse QRP met QRP
  op 10m zou QRP toch moeten kunnen werken het is nog steeds heel goed open
  Maar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja dat zou leuk zijn QRP met QRP. Er is wel een kidsday Jaap. 10m is echt goed open, wereldwijde contacten zijn mogelijk indien op de juiste tijden QRV. Maar QRV zijn is voor mij al een opgave...73, Bas

   Delete

Thanks for your comment. Bedankt voor je reactie. 73, Bas