Friday, January 18, 2013

5th anniversary WCA and JT-Alert

According to the COTA-PA website this weekend is the 5th anniversary of the World Castle Award. I don't know if it is populair but I want to activate castle PA00007 Menkemaborg in Uithuizen. It will be a one hour activation only and I will be QRP from the car. Time approx. 10-11 UTC and I think I will choose 20m. I'll bring a 10m mobile antenna with me as well, if propagation is good I try 10m too.

I installed JT-Alert this evening. I always had the impression you need DX Keeper in order to run it. Don't know where I read that. But after a post from G4ILO it was clear I had to try it. Really a must have when you plan to do a lot of JT65A and want to do other things as well in the mean time. JT-Alert is highly configurable, it just intigrates with JT65-HF and it logs to HRD. As a matter of fact I integrated a searchable log in the left bar of this blog. Very handy. The only thing with logging from JT-Alert to HRD is that HRD does not automatic update the log to HRDLog.net. But that could be just a configuration error from my side.

Volgens de COTA-PA website is dit weekend de 5e jaarviering van het Wereld Kastelen Programma. Ik weet niet of het erg populair is maar ik wil kasteel PA00007 Menkemaborg Uithuizen aktiveren. Het zal een korte aktivatie worden van een uur en QRP vanuit de auto. Tijd ongeveer 10-11 UTC op 20m. Ik neem een 10m antenne mee voor als de condities daar goed zijn, dan probeer ik het daar ook.

Vanavond JT-Alert geïnstalleerd. Ik dacht altijd dat men daar DX Keeper voor nodig had, waar ik dat nou weer vandaan heb weet ik niet? Maar na het lezen van de bericht van G4ILO een tijdje geleden moest ik het toch maar eens proberen. Dat ik dit niet eerder gedaan heb? Ik denk dat dit wel een programma is dat je moet hebben als je serieus JT65A wil gaan doen en ondertussen ook nog wat anders wilt dan alleen schermpje kijken of er signaal terug komt. JT-Alert is heel mooi te configureren het integreerd in JT65-HF en logged gelijk naar HRD. Ik heb gelijk in de linkerkant van dit blog een log gemaakt dat je ook kan doorzoeken, heel handig. Het enige probleem dat ik nu nog heb is dat JT-Alert wel gelijk logged naar HRD maar HRD dan niet automatisch update naar HRDLog.net. Maar dat zal wel een configuratie foutje van mij zijn denk ik.

4 comments:

Hans said...

Hallo Bas,

JT Alert heb ik n.a.v. Julias bericht ook geinstalleerd. Helaas heb ik het nog niet goed werkend. Zal wel instellingsfout zijn.
En straks je 1e COTA activatie. Geweldig ik hoop dat het een pile-up wordt. Ik zal proberen om tussen 11 en 12uur QRV te zijn.
Veel succes!
73 Hans

Paul Stam PAØK said...

Hallo Bas, ik moet even naar die JT-alert kijken, ik had het al wel gedownload, maar nog niet geïnstalleerd. Ik lees meer dat sommige problemen hebben met het juist instellen. Al die alerts en DX cluster zorgt ervoor dat bij een beetje condities, DX stations meteen een enorme pile up hebben. Het maakt de radio amateur een beetje lui, overigens was vroeger zoeken naar een DX station veel leuker. Nu zitten ze met een druk op de knop op de juiste frequentie. Vooruitgaan zullen we maar denken. ;-) Het wordt ook steeds drukker op de JT65 frequenties valt mij op. Steeds meer en ook qro amateurs ontdekken de enorme kansen met JT65. Met hun grotere vermogens en vaak betere antennes drukken ze de kleintjes weg. Ik werk al een stuk minder daardoor met JT65A. Ik hoorde gisteravond op 80 meter, maar toen ik wilde gaan zenden was je net weg, zag ik ook op je site. Een prettig weekend, 73 Paul

PE4BAS, Bas said...

Hallo Hans, ik zag dat je nog een spot gedaan had op het cluster. Helaas te laat want ik was toen alweer weg. Was tot 11 UTC daar. Ik zal vanavond nog een stukje schrijven over hoe het was. JT-Alert werkte bij mij direct goed maar ik heb dan ook zo een beetje alles uitgeschakeld. 73, Bas

PE4BAS, Bas said...

Hallo Paul, ik gebruik JT-alert wel in combinatie met HRD. heb zo een beetje alles uitgeschakeld. Het gaat mij niet per se om nieuwe DX. Maar wel dat ik een seintje krijg dat ik weer moet kijken of er wat ontvangen is. Ondertussen kan ik gewoon een stukje op het blog schrijven bijvoorbeeld. Verder is het handig dat het log direct HRD logboek update. Jammer dat je net te laat was, ik ben om 23 uur lokale tijd gestopt tijd om naar bed te gaan. Wat betreft de drukte op JT65 dat geloof ik best, ik zou overdag wel eens was JT65 willen doen, maar helaas dan ben ik er niet. 73, Bas