Tuesday, May 29, 2012

World Flora & Fauna Greenday 9-10 June

Actually I have the opportunity to be active from a national park on one of these "green" days. And have been visiting this park together with my dad last week. Been radio active there on 2m/70cm via repeaters only. Photos and a small video is on my dad's camera. Unfortunately I had no time yet to get them but will hopefully next week. I also tried to find a good DX location to set up a portable HF station which consists of my FT-817, Superantenna MP-1 and 7Ah battery. The question is.....where is it and what is it's WFF number...
I made 2 photos from a possible location with my phone as a hint.


More info about the WFF programme: http://www.wff44.org/committees/day/


I only participated in the CQWW WPX CW for 1 hour last weekend. In de end I worked stations on 10, 15, 20 and 40m. No special DX but 32 QSOs in total, actually it was 33 but the first QSO went wrong when I sent 50 for exchange. Better concentrate when setting up the software next time...At least I scored 1 point for our national VERON sectioncontest.


Ondanks weinig tijd voor de hobby heb ik de mogelijkheid om vanuit een nationaal park aktief te zijn op 1 van de "groene" dagen van het WFF programma. En ik heb het park zelfs al bezocht afgelopen week samen met mijn vader, en ben zelfs radioaktief geweest op  2m/70cm via repeaters. Foto's en een korte video staan nog op de camera van m'n vader. Helaas heb ik nog geen tijd gehad om de foto's van hem op te halen maar misschien lukt het nog komende week. We hebben alvast gezocht naar een goede plek voor een HF-station dat zal bestaan uit mijn FT-817, Superantenna MP-1 en 7Ah Accu. De vraag is... welk nationaal park dit is en wat het WFF nummer is? Ik heb als hint 2 foto's gemaakt met mijn telefoon van een mogelijke locatie.


Afgelopen  weekendeen uurtje meegedaan met de CQWW WPX CW, meer tijd had ik niet. Heb 32 QSOs gemaakt eigenlijk 33 maar de eerste ging al de mist in toen ik per ongeluk nummer 50 gaf. Volgende keer beter opletten met het instellen van het programma. Wel heb ik stations gewerkt op 10, 15, 20 en 40m. Geen bijzondere DX, maar in iedergeval weer een puntje voor de VERON afdelingscontest.

9 comments:

 1. Positie baken; N 53 29.168, E 6 13.578
  WFF nummer; PAFF-017
  Heb ik nu de energiezuinige airconditioner gewonnen? :)

  ReplyDelete
 2. Hoi Rob, Ik kom hem persoonlijk bij je afleveren haha. Jij bent gediskwalificeerd omdat je zo een beetje in het park woont. 73, Bas

  ReplyDelete
 3. Hoi Bas,
  Jammer dat ik zaterdags al weg ben,gaan we naar een meeting in Zwolle.Wat oude bekenden ontmoeten,hi.
  Misschien dat ik zondags nog wel probeer aktief te zijn vanaf Grolloo PAFF-038.

  Zag dat je aktief was in de CQ WPX,zag iemand jou het rapport geven op 10M.
  Ben wel aardig aktief geweest,maar toch ook lange pauzes gemaakt.Toch mijn score van 2011 overtroffen.
  Leuke DXCC's kunnen werken,ondanks alleen roterende dipolen.
  Morgen halen we de HF5B op en komt die hopelijk met een dikke week in de mast.Dan een 2elm voor 10 en 20M...hoewel het een minibeam is,toch een verbetering tov de FB13.
  helaas door een buur dat niet meer wil dat de antenne over hun erf hangt,kan de FB33 er niet in.

  73's Bernard

  ReplyDelete
 4. Hallo Bernard, leuk zo een meeting. Weet je nog wel dat we helemaal naar Limburg en Den Helder reden voor de meeting?

  Ben niet zo aktief geweest hoor hooguit 10 stations gewerkt op 10m. Puur toevallig dat je m'n call voorbij zag komen. Wat betreft de minibeam, dat zal altijd beter zijn dan alleen een dipool. Maar goed een FB33 is ook niet de ultieme antenne. Als ik zie wat ik allemaal werk met een gewone vertical dan is een beam eigenlijk helemaal niet nodig.

  73, Bas

  ReplyDelete
 5. Hoi Bas,
  Denk als je er een horizontale antenne bij hebt staan,dat je wel verschil hebt.
  Ik had het afgelopen weekend een GPA30 extra opgezet.Die zat aan mijn tweede radio voor het extra meekijken.Omdat door qrm of polarisatie/propagatie veranderingen soms er wel verschil zat,kon ik soms op de ene en een andere keer op de andere het goed lezen.
  Ik had MixW ook meelopen op de tweede TRX.

  Propagatie was soms erg goed...en even later weer minder.

  73's Bernard

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallo Bernard, ik bedoel ook niet dat een vertical de ultieme antenne is maar je kan er wel mee DXen. Dat is wel handig zo een 2e radio zodat je dubbel kan decoderen. Ik blijf het CW decoderen moeilijk vinden. En HRD kan geen cab files maken, nog een min punt. Moet me eigenlijk eens gaan verdiepen in mixW voor CW contesten. Kan geen oordeel geven over de propagatie, daarvoor heb ik te kort bij de radio gezeten. 73, Bas

   Delete
 6. Hallo Bas,

  Vorig jaar op vakantie in Suijderoogh. Uiteraard het prachtige eiland Schiermonnikoog bezocht. Schitterende fietstocht gemaakt. Ook in de Kobbeduinen geweest. Daar staat het baken en de steen met de inspirerende tekst die geheel bij de omgeving past. En het is inderdaad PAFF-017 (Zie PH0NO)

  73 de Hans, PE1BVQ

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallo Hans, ja Suijderoog is de camping toch? Ben er nooit zelf geweest maar mijn Pa heeft er jaren achter elkaar gecampeerd. Daarna jaren op Vlieland omdat hij teveel bekenden op Schier tegenkwam. Fietsen is perfekt op Schier, ook veel gedaan. Maar het was voor mij alweer een tijd geleden dat ik er geweest was. Ik heb me via de site en contact met Lars PH0NO eens verdiept in het WFF gebeuren. Daarover meer in de volgende post. Hoop zondag de foto's en filmpjes te krijgen....73, Bas

   Delete
  2. Hallo Bas,

   Suijderoogh als camping ken ik niet. Wel Landalpark Suijderoogh waar we al 2 maal zijn geweest voor 1 week. Deze ligt aan het Lauwersmeer aan de "Gruningse" kant.Lars ken ik ook, is onze QSL manager en heeft een leuke site. Best wel interessant dat WFF. Ik kijk uit naar je volgende postings.

   73 de Hans.

   P.S.: Was mijn oplossing goed?.

   Delete

Thanks for your comment. Bedankt voor je reactie. 73, Bas