Wednesday, June 30, 2010

WSPR also on DX Sherlock

For the first time I see that there are also WSPR spots on DX Sherlock (www.vhfdx.info) it could be interesting voor ES prediction but don't forget it's only an indication. WSPR picks up very weak signals so it could be a forecast for stronger signals to come. But it could also be that you cannot make a single QSO. I visited our radioclub a while ago and received a pile of QSL cards via bureau from our QSL manager. The most interesing are showed in my Picasa webalbum, see slideshow below. I made a few QSOs on 6m PSK last Sunday, best DX was UZ2HZ (1915km), nicest QSO was with neighbourstation PA0AER who worked with a similair antenna and told me he made some nice DX with QRP 5W PSK.

Ik zie nu voor het eerst dat er ook WSPR spots gemeld worden op DX Sherlock (www.vhfdx.info) voor ES meldingen kan het interessant zijn, maar vergeet niet dat het maar een indicatie is. WSPR pikt al zo snel signalen op dat het een voorbode kan zijn voor ES of andere propagatievormen. Het kan ook zijn dat er wel ergens en zweem van ES hangt maar dat de condities te zwak zijn om een QSO te maken. Een tijdje terug bracht ik een bezoek aan onze radioclub waar tevens de QSL manager aanwezig is. Er lag natuurlijk weer een hele stapel voor me klaar, de meesten uit 2007 om maar even aan te geven dat het wel even kan duren voordat je QSL terug krijgt vooral de wat interessantste laten vaak lang op zich wachten. De leuksten heb ik weer in mijn Picasa webalbum gezet, zie de diashow hier beneden. Afgelopen Zondag een aantal QSO's gemaakt op 6m PSK, beste DX met UZ2HZ (1915km) leukste QSO was met PA0AER een buurtstation dat met een zelfde antenne zat en QRP met 5 Watt ook leuke resultaten behaalde.

3 comments:

 1. Bas,

  Wat WSPR betreft: zijn het dan de calls die in het blauw staan?

  73, Tjeerd

  ReplyDelete
 2. Hallo Tjeerd, inderdaad. En volgens mij komt er alleen een spot te staan als beide stations elkaar gehoord hebben. Dat was tussen mij en S51CN het geval. Misschien is dit al een hele tijd zo, maar het viel mij gisteren voor het eerst op. 73, Bas

  ReplyDelete
 3. Ik heb zojuist een steekproefje gedaan en kwam op 10m inderdaad exact de calls tegen die op www.wsprnet.org ook te vinden zijn. Kan geen toeval zijn.
  Bedankt voor de tip Bas,
  73
  Ron
  PA2RF

  ReplyDelete

Thanks for your comment. Bedankt voor je reactie. 73, Bas