Sunday, June 20, 2010

Selling and buying

Because I want more international visitors I decided to write the titel in English as a test. It looks better in the international blogrolls. I will also place the English text first now and the Dutch below it.
I want to buy a Yaesu FT817 so to finance it something has to go. I will sell my Kenwood TM-G707E VHF/UHF trx on "Marktplaats" which is the Dutch eBay so to say. The last time I used this radio was 2 years ago and it's just waiting in the box. This radio does 50W on 2m and 35W on 70cm, ideal for mobile use. I used this radio for packetradio and sattelite uplink when I just had my license. But since I can use HF my interest in VHF/UHF is nil.

Omdat ik meer buitenlandse bezoekers wil trekken naar dit blog heb ik besloten als test de titel in het engels te maken. Dit ook i.v.m. de vermelding in internationale bloglijsten. Ook de engelse tekst zal ik eerst bovenaan plaatsen en de nederlandse er dus onder.
Omdat ik graag een Yaesu FT817 wil kopen zal er voor de financiering iets anders verkocht moeten worden. Vandaag is dus de Kenwood TM-G707E in de verkoop gegaan op marktplaats. De laatste keer dat ik deze set gebruikte is zeker 2 jaar geleden en eigenlijk ligt het apparaat werkeloos in de doos. Deze radio is voor 2m en 70cm geschikt en heeft een output van 50W op 2m en 35W op 70cm, ideaal voor mobiel gebruik eigenlijk. Toen ik net zendamateur was gebruikte ik deze set voor packetradio en uplink naar satteliet verkeer. Maar mijn interesse in VHF/UHF is helemaal niks meer sinds ik op de HF banden mag zenden.

2 comments:

 1. Hallo Bas,

  Succes met de verkoop. Ik heb een FT817nd en ben er zeer tevreden over. In Zuidlaren heb ik een FT817 staan. Als je veel aan CW doet zou ik je een 500Hz filter adviseren.

  73, Tjeerd

  ReplyDelete
 2. Hallo Tjeerd, ik hoop ooit nog eens wat aan CW te kunnen doen. Maar tot nu toe wil het nog niet zo lukken. Mocht het zo ver komen dan zal ik zeker denken aan zo een 500Hz filter.
  73, Bas

  ReplyDelete

Thanks for your comment. Bedankt voor je reactie. 73, Bas