Sunday, May 30, 2010

PACC 2010 uitslag

Vandaag eindelijk tijd gehad om de Electron even door te bladeren. Wel spannend natuurlijk want de uitslag van de PACC 2010 staat er in. Snel de lijsten doorgelezen en gevonden dat ik een heel mooie 7e plaats heb bereikt in de sectie SO SSB low. Daar ben ik heel tevreden mee. Toevallig zag ik dat medeblogger PC4T ook de 7e plaats heeft bereikt in de klasse SO Mixed QRP (gefeliciteerd Paul). Komend jaar weer een poging dit weer te verbeteren.

Deze week ook weer 2 QSL per post ontvangen.
Ik vind dat altijd nog leuker als QSL via bureau. De kaart van EI8GHB is in feite
uniek omdat hij al niet meer bestaat, Anthony is nu EI2KC. Tevens was dit mijn eerste QSL bevestiging met Ierland voor 80m SSB.
De andere QSL kwam van ZB2GG een bevestiging van ons QSO op 17m. Voor mij ook de eerste bevestiging voor deze DXCC op 17m.

Wat doet een zendamateur in het weekend buiten zijn zend/ontvangst hobby. Nou van alles en nog wat, wat ik zo lees in de weblogs hier en daar. Er wordt vooral veel gewandeld en gefotografeerd. Er zijn er die aan sporten zoals zeilen, surfboarding en schaatsen doen. Ook wordt er zo nu en dan een reis ondernomen. En natuurlijk gaat het dagelijks (familie)leven en het werken gewoon door. Nou ben ik niet iemand die het veel over de dingen buiten de hobby heeft op het weblog.
Alhoewel ik het altijd wel leuk vindt om van een ander te lezen wat men zoal bezig houd. Dus laat ik hier een keer zien wat mij zoal bezig gehouden heeft dit weekend. Geen QRP dit keer maar pure power....

I finally had some time to read the PACC 2010 final results in the
VERON Electron magazine. I obtained a 7th place in the SO SSB low section, not bad. Fellow blogger PC4T did also have a 7th place in the SO Mixed QRP section (congrats Paul !). I will try to get a better score next year.

I received 2 QSL by post this week. The one from EI8GHB is unique as he call does not longer exist, Anthony is now EI2KC see the blogroll for his weblog. It was also the first confirmation from Ireland on 80m SSB for me (thanks Anthony). The other one was from ZB2GG, new one on 17m for me. What does a radioamateur in the weekend besides his hobby. Well after reading several blogs I found lots about walking and photographing. There are some that do sports like surfboarding, sailing and iceskating. And traveling seems to be populair. And then (family)live and daily jobs do continue. Although I'm not someone that writes much about live besides the hobby I like to read it from others. Jut to see what keeps them busy. So, this time a picture what took my time this weekend. No QRP this time but pure power.....

6 comments:

 1. Hallo Bas, jij ook gefeliciteerd met je 7e plaats. Ik zie dat jij de Electron al binnen hebt. Ik zie het morgen wel. Als ik had geweten dat ik toch de dipool ook kon afstemmen op de andere banden, wat nu het geval is, dan had ik misschien een nog hogere score kunnen behalen. Afijn, volgend jaar dan maar. Ja, leuk dat je ook andere dingen doet. En dat is ook logisch. Ik film en fotografeer ook graag. Verder werk ik met andere websites, familieblog etc. kortom, (nog steeds) tijd tekort. 73 Paul

  ReplyDelete
 2. Hallo Paul, je hebt nu in iedergeval een referentie voor volgend jaar. Ik heb ooit eens een 6e plaats behaald. Dus het kan beter. Maar gezien de belangstelling moet ik nog beter m'n best doen. Ieder jaar doen er weer meer amateurs mee. Uiteraard sta ik niet elk weekend zo te zagen hoor. Wij hadden een open dag van het bedrijf waar ik werk ter gelegenheid van ons 25 jarig bestaan. Zodoende was er een demonstratie van Stihl Timbersports. Ik deed een wedstrijdje tegen mijn vader die stond in feite aan de andere kant te zagen. Je kunt natuurlijk wel raden wie er won ;-)
  Buiten dat heb ik ook nog zoveel interesses. Maar de radiohobby vind ik toch altijd nog het mooist.
  73, Bas

  ReplyDelete
 3. Gefeliciteerd Bas
  Oh dus zo reageer jij je af ...

  wat dacht je van deze om:
  http://www.qrz.com/db/KC0W
  dit is zijn plan
  The rotating HF stacks consist of:
  40 Meters......4/4/4
  20 Meters......4/4/4/4
  15 Meters......6/6/6/6
  10 Meters......14/14/14/14


  en dan ben ik nog steeds niet in staat om een simpele 3ele Steppir op te hangen.. Hij zal wel geen bouwvergunning nodig hebben daar want zoiets is in Nederland ten strengste verboden

  ReplyDelete
 4. Hallo Jaap, ja dat is een mooie setup. Hebben wij dit station destijds niet gesproken beide na elkaar op 10m. ZD7X?? Kan me van zoiets haast geen voorstelling maken, vooral niet bij die 4x 14 elementen stack voor 10m. Dan heb je ook haast geen condities meer nodig. Bouwvergunningen hebben ze daar nog nooit van gehoord als ik het zo bekijk. Volgens mij gaat die SteppIR bij jou zo lang duren dat als het zover is er allang weer wat anders op de markt is ;-)
  73, Bas

  ReplyDelete
 5. Hoi Bas,
  Gefeliciteerd met de 7de plek joh,toppie :)
  Ik ben op de 3de plek geeindig en ben erg tevreden ermee.Zaterdags was niet echt goed in de PACC,maar zondag ochtend heeft het weer goed gemaakt.

  Altijd wel weer dingen die verbeterd kunnen worden he.Zo heb ik afgelopen week een HF6V gekocht van Butternut.Er zit ook de uitbreidingen bij voor Warc en voor de 6M.Had hem dit weekend even experimenteel opgesteld met 2 radialen eraan van 10m en wat klein spul.De SWR is goed over de banden en op 40M al wat qso's gemaakt.Was wel EU,maar toch.Ter vergelijking van mijn PKW Dipool,ontvangt hij veel rustiger.

  73's en spreekje gauw.

  ReplyDelete
 6. Hallo Bernard, gefeliciteerd met je 3e plaats in de N-categorie. Toch niet zo slecht als je dacht. Terwijl je ook nog met de RTTY contest aan de gang bent geweest. Apart dat de HF6V rustiger ontvangt als de PKW dipool. Je zou toch eerder andersom denken. Heeft die HF6V niet veel minder ontvangst? Hoe lang is die antenne eigenlijk? 73, Bas

  ReplyDelete

Thanks for your comment. Bedankt voor je reactie. 73, Bas