Sunday, May 17, 2009

Antenne + Computer kapot


Helaas gaat er wel eens wat stuk. Het is mij al meerdere malen overkomen. En wat de antenne betreft was het ook wel te verwachten. Een aantal weken geleden bij een zware wind is het geknakte deel gebroken. Aangezien het hier aan de kust nog al eens waait moest er toch maar een andere oplosing komen. Die heb ik gevonden doormiddel van een oude defecte A-99 glasfiberantenne. Deze heb ik omwikkeld met 8,5 meter installatiedraad. Verder is de opstelling hetzelfde. Voor zover ik vernemen kan is het resultaat hetzelfde als met de GPA. Heb nog gauw 2 QSO gemaakt op 20m SSB met Estonia en met het eiland Borkum, DL0BRF clubstation vanaf het lichtschip. Borkum ligt hier vlakbij, ongeveer 6 km denk ik hemelsbreed, toch had ik er nog nooit een station vandaan gehoord. Signaal was natuurlijk 9+. Verder heb ik nog geen tijd gehad om de antenne op andere banden te testen.
Ook mijn computer begaf het. Dus digitale modes die ik zo graag tussendoor gebruik waren even niet mogelijk. Gelukkig viel de computer onder de garantie, en hij is ook alweer klaar. Maar alles staat weer in originele fabrieksstand. Dus HRD, DM780 e.d. moet ik weer installeren. Helaas zal dat nog wel even duren vanwege andere bezigheden hier in en om het huis.

Both the antenna and computer broke unfortenatly. The computer still had guarantee and is already repaired and back again but in factory shape, so all programs are gone. I found another solution for the antenna by a A-99 glasfiberantenna which I wounded with 8,5m electrical wire. So far there is no difference with the previous used GPA. I made 2 contacts on 20m SSB, one with estonia and the other with DL0BRF from Borkum Isl. This clubststation was based on a lightship and I never heard it before, although my QTH is only approx 6km away from this Island.4 comments:

PD7BZ said...

Hoi Bas.
Pfff ja zit je ook niet mee he.
Gelukkig dat de computer onder garantie valt,enig idee waar het door kapot was gegaan?

Hoop je snel weer te horen/werken.
73's

PE4BAS, Bas said...

Hoi Bernard, nou ik had een paar weken geleden al problemen weet je nog. Toen deed hij het op gegeven moment zomaar weer. Maar opeens was het een week later toch over. Grafische kaart kapot, waardoor??? De computer was niet extreem stoffig en stond ook koel. Tja, soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar daar leer je weer van. Jammer dat ik voorlopig even geen tijd heb voor de computer (hij staat nog steeds in de doos sinds hij terug is). En al helemaal niet voor de radio. Komend weekend is er een velddag/BBQ van onze vereniging in Bedum, misschien hoor ik je dan? Er zijn ook stations aktief uit Pieterburen, freq. 14.250. Niet vanuit onze club, maar wel leuk.

73 Bas

pa0o said...

succes met de reparatie overigens ik kan mijn recordings goed afspelen op deze laptop een schone Vista moest rp 1st installeren daarna was het ok met een extra driver van rp die autom. werd opgehaald 73 Jaap

PE4BAS, Bas said...

Jaap, op mijn computer thuis had ik uiteindelijk geen probleem met jou recordings. Op het werk wel? Dacht dat het een structureel probleem was, viel dus weer mee.
Ik heb antenne/computer ondertussen weer werkende. Althans nu zag ik dat de gammamatch van de PDL2 gebroken was. Het houd niet op ! Ben verder nu meer in de tuin bezig dan met de radio. Die tijden komen wel weer....