Wednesday, November 12, 2014

Call for participation Frysian 11 cities contest, Oproep deelname Friese 11 steden contest.

Sunday 16 November 2014, from 10:00-13:00 UTC. 2m & 80m
See: http://www.pi4lwd.nl/11engtxt.htm

There was nothing that could be worked in the last half hour of the contest last year. So I hope this will attract some more participants. It is a Dutch contest but participation from outside the Netherlands is permitted.

See my report from last years contest: 
http://pe4bas.blogspot.nl/2013/11/3-contests-in-row.html

What's fun about this contest is the exchange of regionnumber and cityname (outside the Netherlands only the cityname is required). This is really hilarious since you encounter most strange citynames (try to write "Nieuwerkerk aan den IJssel" without a error!). Most people don't know that participation is also allowed from outside the Netherlands. So if you live within 1000km or so, participation should be no problem. I noted some stations from Denmark, England and Zweden in the log in the past. It is really a fun contest only the number of participants is a little low. 

So, hereby I am calling for stations that would like to participate. If only for a hour or so... winning is not important but participation is.

Hopefully hear you on Sunday....

And don't write my cityname the wrong way in the log, it is "Roodeschool" with 4 times a "o"

======
Zondag 16 november 2014, van 11.00 - 14.00 uur lokale tijd.
Zie http://www.pi4lwd.nl/11st2014reg.htm

Afgelopen jaar was er het laatste half uur niets meer te beleven. Hierbij een oproep voor extra deelname.

Zie mijn verslag van vorig jaar:
http://pe4bas.blogspot.nl/2013/11/3-contests-in-row.html

Wat ik vooral leuk vind aan deze contest is het uitwisselen van regio en plaatsnaam. Dat geeft af en toe veel hilariteit ("Nieuwerkerk aan den IJssel" schrijf dat maar eens foutloos). Je komt ook plaatsnamen tegen waar je nog nooit van gehoord hebt. Wat veel mensen niet weten is dat ook buitenlandse stations mee mogen doen. Woon je dus in Duitsland of België dan hoeft het geen belemmering te zijn om mee te doen. In het verleden zelfs wel stations uit Denemarken, Engeland en Zweden in het log gezet tijdens deze contest. Het is al met al een reuze gezellige contest maar het aantal deelnemers is tot nu toe nog vrij beperkt. Het is ook jammer dat de N-licentiehouders niet met hun eigen station/call uit mogen komen op 80m. Zou de 11 steden contest op 40m zijn, zou dat een enorme boost geven denk ik.

Hierbij dus de oproep: Doe mee....ook al is het maar voor een uurtje alleen voor de "fun". Winnen is niet het belangrijkste. Meedoen wel!  ;-)

Tot horens komende Zondag...

En schrijf mijn plaatsnaam niet verkeerd in het log, het is "Roodeschool" met 4 keer een "o"


2 comments:

  1. Hallo Bas, ik zie dat naast 80m ook de 2mb gebruikt mag worden. Dat is leuk want deze 2m band kunnen de Novice amateurs gebruiken om mee te doen aan de contest, dus dat is voor hun mogelijk een stimulans. Ik zal dit vanavond even aankaarten in de wekelijkse ronde van Arnhem. Mogelijk dat dat wat oplevert. Zelf zal ik a.s. zondag kijken of ik wat tijd vrij kan maken om ook even mee te doen op 80 en 2 . Wie weet werken we elkaar weer. Succes. 73 Hans, PE1BVQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Houd er wel rekening mee dat de meeste deelnemers op 2m FM en verticaal gepolariseerd zitten. 80m is interessanter voor zeg maar 100-1000km afstand. 73, Bas

      Delete

Thanks for your comment. Bedankt voor je reactie. 73, Bas